Berichten

Berichten uit april, 2012 weergeven

Niet álles is oranje...

Afbeelding
hier in Den Haag. In Park Sorghvliet kleurt het steeds meer blauw! En het blauwe feest begint pas!! De meeste hyacinten staan nog in knop en omdat het niet zo warm is mogen we lekker lang van dit festijn genieten! En...dat doe ik ook...
Paradijselijk toch?

En niet alleen blauw natuurlijk...kijk eens wat een kadootjes op deze mooie zondagmiddag met een zachte lenteregen...Vanuit het keukenraam kleurt onze keuken helemaal ...roze! 


Hier ga ik wel heel snel van genieten want deze boeven vinden de bloemen niet alleen mooi...maar ook lekker!


Ik wens jullie allemaal een heel gezellige en zonnige Koninginnedag toe!

't Haagje loopt al helemaal warm...

Afbeelding
voor Koninginnedag! Zo leuk om te zien hoe veel mensen zich al dagen, zeg maar gerust weken, aan het voorbereiden zijn op het oranjefeest. En er is van alles te doen in die grote stad...voor ieder wat wils. Bij ons in de wijk is het één groot feest, een héél grote vrijmarkt, een open podium voor kinderen, een podium met een band voor de wat grotere kinderen ;) en verder vooral veel en lekker eten en drinken.
Zondagavond...weer of geen weer...zit het al vol met mensen die vanaf 7 uur 's morgens!! hun spulletjes mogen gaan verkopen. Een nacht buiten, gezelligheid met elkaar!  Als het regent worden er partytenten opgezet en bewoners delen verse koffie uit. Zodra dan 's morgens eindelijk het startsein gaat...is de verkoop al úren bezig..haha!! Er gaan zelfs geruchten dat als je écht iets moois wilt scoren...je al wel om een uur of vijf op de laan moet zijn. Nou...dat doe ik niet hoor...ik vind toch elk jaar wel weer wat leuks..ook een paar uurtjes later.
Maar eer dat het zover …

Draden van Licht...

Afbeelding
Sommige boeken maken vanaf het eerste moment dat je ze openslaat een onwisbare indruk op je. Herkenbaar? Bij mij gebeurde dat bij dit boek...Draden van Licht


Een boek over het werk van Truus Waszink. Zij laat ons in haar boek kennismaken met wandkleden die door haar zijn gemaakt. Allerlei soorten naaldkunst gebruikt zij hierbij. De wandkleden geven momenten uit haar leven weer. Steeds weer is zij op zoek naar het Licht. Naast haar, voor mij, zeer bewonderenswaardige werken bevat het boek ook gedichten die mij diep raken.


Truus Waszink (Utrecht, 1942), deed een opleiding voor medisch maatschappelijk werk. Zij had een open tuin, in een weekblad gekarakteriseerd als spirituele sprookjestuin. Zij is in 1965 getrouwd en heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. Zij is lid geweest van de toenmalige Hervormde Kerk en heeft zich met de filosofie van de Geestesschool van het Gouden Rozenkruis beziggehouden. Sinds 1996 woont Truus in Workum (Friesland). (Bron: internet).
Een boek wat ik van…

Het Scheveningse strand...

Afbeelding
Daar ben ik graag...heel graag! Mijn wiegje stond in Scheveningen, heel dicht bij zee. Daar liggen dan toch je 'roots' heb ik het gevoel. Ik denk zelfs dat ik altijd ergens bij zee zal wonen.

 Heerlijk uitwaaien aan zee...het geluid van het water, de meeuwen, de wind door je haren. Het geeft mij rust.

En hoe heerlijk is het dan als je er zo dichtbij woont...

Ook goed voor een studerende dochter met een overvol hoofd van wiskunde, economie...

Maar Pip dacht ...'geef mijn portie maar aan Fikkie'...ik kies voor het schapenvachtje!!

ook heerlijk!

Meesterlijk!!!

Afbeelding
Dat is eigenlijk wat ik in één woord kan zeggen over de film die wij vanavond hebben gezien. Meesterlijk, merveilleux! 

 Ik heb het over 'Intouchables' , een franse film met alle ingrediënten in zich voor een heerlijke filmavond! Een enorme dosis humor (wat heb ik gelachen!) en op hetzelfde moment ontroerend zodat de tranen elkaar konden afwisselen. 

Omar Sy en François Cluzet schitteren in deze film als de jonge enigszins aan lager wal geraakte Driss en de steenrijke Phillipe die door een ongeval verlamd is geraakt en een verzorger zoekt. Tegen zijn eigen verwachting in besluit Driss om toch een proefperiode de verzorgende taak op zich te nemen en dat levert een héél mooie film op! 

We zaten in zaal 1 en die was ouderwets geheel uitverkocht. Een publiek van alle leeftijden. Om mij heen zag ik mensen van 16 en ik sprak een man van 78! Tijdens de ontroerende scenes was het muis en muisstil...De laatste scene wist denk ik bij menigeen een traantje weg te pinken. Zodra de a…

Nostalgisch leuk...

Afbeelding
Onze grootgrutter bestaat 125 jaar...en dat vieren ze! En zoals we van Albert Heijn gewend zijn doen ze dat op een manier die bij veel mensen aanslaat. En zo vond ik deze leuke blikken met een lekker nostalgisch uiterlijk!

Voor een klein prijsje zijn ze te koop, met één of andere waardebonnen zelfs voor de helft van dat kleine prijsje. Nou..leuk hé!! 
Ze zijn er in drie kleuren en ...ik kon niet kiezen ;)
Het is niet verwonderlijk dat ik deze blikken zo leuk vind. Al jaren is dit namelijk onze koektrommel!

 Ook deze is ooit uitgegeven door meneer Albert Heijn. Ik kocht hem op een rommelmarkt. Zo leuk vind ik die oude trommeltjes, dit kleintje bewaart voor mij restjes vilt.


Toen ik hem kocht rook hij nog naar koekjes. Bij mij zit er dus vilt in omdat er maar weinig koekjes in kunnen en tsja...dat heeft hier niet zoveel zin ;)...dan blijf ik bijvullen.
Over Albert Heijn gesproken ...ze doen hun best en hebben zelfs een miniwinkeltje ontworpen voor urenlang speelplezier. Daar kun je dan…

Ach kijk nou toch...

Afbeelding
die groene schatjes daar verkleumd in de boom zitten! Ik zou eigenlijk tegen ze willen zeggen: kom maar binnen, hier is het lekker warm! Maar ja...met drie poezen.....

Met scheve kletsnatte koppies kijken zij naar mij terwijl ik appelcake sta te bakken. Want ja! Daar vind ik het echt weer voor ;)Een heerlijke appelcake en dit is het recept:

Je hebt nodig:

- 2 appelen
- beetje vanillesuiker
- citroenrasp
- 80 gram suiker
- 80 gram bloem en 20 gram custard
- 100 gram boter
- 2 eieren
- bakpoeder, 1 eetlepel
- kaneel
- abrikozenjam

Eieren en suiker flink kloppen met de mixer tot het goed luchtig is. Boter zachtjes verwarmen tot vloeibaar (niet heet laten worden) en toevoegen, kort mixen. Bloem, custard en bakpoeder erbij spatelen. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Mengen met kaneel, citroenrasp en wat vanillesuiker.
De appelstukjes voorzichtig door het beslag mengen en het geheel in een lage vorm doen.

Bakken op 160 graden, 35 minuten

De nog warme cake royaal bestrijken m…