Berichten

Berichten uit maart, 2013 weergeven

De haan kraaide...

Afbeelding
al vroeg vandaag. Niet alleen omdat wij hier momenteel een ziekenboeg hebben (het wordt écht tijd voor de warme lentezon ;))...

maar ook omdat ik graag Hot Cross Buns wilde bakken, een traditioneel Engels rozijnenbroodje wat op Goede Vrijdag wordt gebakken...én gegeten. Ik kende het niet totdat ik het járen geleden een keer at bij Josee (klik). Sindsdien is het ook bij ons thuis een traditie om deze broodjes (het liefst op Goede Vrijdag) te bakken .
Er zijn heel wat recepten in omloop, deze keer bakte ik de Nederlandse versie volgens dit (klik) recept. Ik gebruikte alleen geen broodmix maar gewoon bloem met gist. Met een bloempapje het kruis aanbrengen...

weer laten rijzen en...zo werden het vandaag Giant Buns...ze hadden er duidelijk veel zin in ;). Straks bij de thee worden ze gekeurd!
Hebben jullie gisterenavond ook genoten van The Passion? Ik was aangenaam verrast! En wat werd 'ons' Den Haag mooi in beeld gebracht..terecht een mooie stad achter de duinen...(zei ze trots …

Terwijl de lente zich buiten...

Afbeelding
aarzelend laat zien...en vooral voelen ;)

 Hier in huis heeft de lente geen moeite...

Kijk..de 'katjestakken' die al drie weken de schoorsteen sieren beginnen uit te lopen met frisgroene blaadjes.

En zien deze kussens er niet lekker lenteachtig uit?

Ik kwam ze zomaar tegen bij een bouwmarkt. Leuk voor op balkon want daar hadden we tot nu toe een allegaartje liggen. Op zich ook niks mis mee maar die oude kussens heb ik eigenlijk nodig voor mijn haakproject!

 Daar ben ik nu de laatste draadjes aan het afhechten, een klusje op zich! Binnenkort laat ik jullie het resultaat zien.
Ik wil jullie nog ontzettend bedanken voor jullie lieve en warme reacties op mijn vorige blogje. Ik vond het toch wel spannend...zo'n persoonlijk iets op mijn blog. Maar het voelde goed en mede door jullie reacties heeft het blogje voor mij een gouden randje gekregen. Dank jullie wel!
 Een knus en gezellig weekend wens ik jullie toe.

21 maart 2013...Wereld Downsyndroomdag

Afbeelding
Voor mijn zoon...

Mensen vragen vaak aan mij: 'Wat nou later?' 'Waar gaat hij wonen?'
Jij geniet van vandaag en je zwaait naar een vogeltje
Ik leer van jou... Mensen vragen vaak aan mij: 'Kan hij ooit leren lezen?' 'Wat is zijn niveau?'
Jij geniet van vandaag en je smult van je pannenkoek
Ik leer van jou... Oprecht en zonder enig oordeel schenk jij de mensen jouw liefde, jouw lach...
Engel van onze lieve God die een leven lang op aarde wonen mag
Mijn Prins...lieve Florijn Dank je wel dat ik jouw moeder mag zijn.Bevrijd je stem!

Afbeelding
Dat is iets waar ik een aantal maanden geleden mee begonnen ben. Ik heb dat gedaan bij de Haagse Stembevrijders (klik). Verschillende gevoelens kwamen naar boven. Van...'oh nee!! ik wil dit écht niet!!!' tot 'heerlijk..wat een bevrijding!' En dat was goed..zie ik nu...ook de weerstand mocht er zijn, het heeft dingen losgemaakt in mij. Het begon allemaal op een begrafenis van een heel lieve man. In de St. Janskerk in Gouda zongen heel veel mensen voor hem...over hem.  Ik merkte daar iets heel belangrijks...ik durf niet te zingen!! Jawel..ik durfde het wel...tijdens de was ophangen of onder de douche. Gewoon een beetje voor mijzelf zingen in een veilige omgeving. Maar daar buiten...zodra mensen mij kunnen horen...dan verdween mijn stem.  Op die begrafenis, waar wij een man zijn laatste eer brachten wiens leven uit muziek en zingen bestond, daar kreeg ik... misschien wel van hem...een seintje.  Ik weet nog hoe ik door mijn tranen heen dacht...ik weet nog niet hoe maar i…

Kippig...

Afbeelding
Dieren...ik ben dol op ze! Daar is geen twijfel over. En eigenlijk is daarbij geen enkel dier uitgesloten. Maar...van sommige dieren smelt mij hart net even iets sneller...poezen bijvoorbeeld zoals jullie vast al wel weten. En schapen en lammetjes...ooohh..dus op het blog van Balsemien (klik) haal ik mijn hart helemaal op! Maar...dit smeltende hart klopt ook een stuk sneller voor...kippen!

Dat heerlijke getok en gescharrel, ik vind ze zó grappig! Ik zou ze heel graag houden. Maar ja...dít is ons 'buiten'...zo'n ruime 8 meter boven de grond...

Overheerlijk toeven is het daar hoor...voor ons dan....maar ja, voor een kip? Alhoewel onze poezenboeven het misschien wél een goed plan zouden vinden! ;)
En daarom val ik vaak op mooie en leuke spulletjes waar een kip (of ehh...haan) op te vinden is...


En wat vinden jullie van deze 'keukenkip' die ik in een klein Frans dorpje vond?
En dus met Pasen in mijn achterhoofd ben ik zelf ook maar eens iets 'kippigs' gaan fr…

Het was weer een koud dagje vandaag...

Afbeelding
Dus tijd voor iets exotisch!
Enige tijd geleden las ik iets (klik) over een granaatappel...hoe gezond deze vrucht is en smakelijk...
 oké...dacht ik daarna kreeg ik een heerlijke douchegel met...granaatappel! oké...dacht ik...toch wel een beetje nieuwsgierig ;)
vervolgens leek het wel of de naam granaatappel mij achtervolgde! Ineens zag ik allerlei sapjes, yoghurtdrankjes en zelfs thee met granaatappel in de schappen van de supermarkt. oké...dacht ik...en nu wil ik weleens weten wie of wat dat nou is...die granaatappel!
Dus op naar de groenteman en er één gekocht.

Tsja...en dan? Hoe gaan we dat eten? Diezelfde groenteman vertelde mij wel dat ik geen moeite hoefde te doen want hij verkocht de vrucht ook netjes schoongemaakt in een bakje. Maar nee...ik wil dat natuurlijk zelf ervaren...hoe dat nou zit met die schil en al die pitjes. Lang leve internet...dus op naar you tube ofwel 'hoe tjoep' (aldus zoonlief ;)) en ja hoor...daar vind je heel wat filmpjes (klik) met tips en inf…

Grannyaddict...

Afbeelding
ofwel...ik kan alleen nog maar denken in de termen van...Granny's squares, Granny's stripes.... Ja...dat is het wat er al dagen met mij aan de hand is...waar ik ben...zijn mijn granny's!!

Even gewoon ergens zitten lukt mij niet meer...dat kan alleen maar als mijn haakwerk in de buurt is.

wat dachten jullie van een verloren momentje op de bank..in goed gezelschap van onze lieve Mo?
's Avonds kijk ik heel graag een aflevering van bijvoorbeeld Borgen, the Killing of Kroonprinses, Koningsmoord en Offer (klik) (deze laatste is een stuk minder bekend maar zéér zeker een aanrader!)

en ondertussen haak ik gewoon lekker door....
Zo was er vanmiddag een flauw zonnetje op balkon maar al genoeg om er heerlijk te vertoeven!

dus dat was weer een mooi haakmomentje...
En dat terwijl er eigenlijk nog wel wat klussen op mij lagen te wachten....maar gelukkig zijn die héél geduldig ;).

Dochterlief bakte om in de stijl te blijven nog een lekkere 'Grootmoeders'cake met citoenglazu…

Even een dagje niets...

Afbeelding
zo af en toe is wel heel fijn!

Dan worden de boodschappen gehaald en word ik verwend met mijn lievelings 'katjestakken'...

die passen zo leuk in het rood met witte stippenkannetje wat ik voor een héél klein prijsje kocht. Eerst had ik 'm netjes teruggezet in het kader van...ik heb echt genoeg! Maar het eigenwijze ding bleef maar roepen.... hihi, en daar ben ik nu wel heel blij mee!

Zo wordt het toch al een beetje voorjaar in huis... O ja...en wat hoefde ik nog meer niet te doen vandaag?
Koken! Want dat gingen twee dochters samen doen. En dat kunnen ze!! Yammie..heerlijk Indonesisch.

Met een leuk muziekje erbij was het een heel gezellige boel daar in de keuken en het begon steeds lekkerder te ruiken.

Dit is een gedeelte, ze maakten ook nog mals runderstoofvlees met mihoen.

En ik hoefde alleen maar lekker op de bank te zitten en mijn breiwerk uit te halen.  Daar was ik vorig jaar mee begonnen maar dat werd niet echt wat ik hoopte dus deze gaat in de herkansing! Ik heb he…