Berichten

Berichten uit augustus, 2013 weergeven

Franse kiekjes...

Afbeelding
Nog één week vakantie en dan gaat het 'normale' gestructureerde leventje weer beginnen.  En daarom vul ik lekker nog een blogje met Franse vakantiefoto's... vive la vie, vive la vacance!!

Kerken en abdijen werden graag door mij bezocht zelfs als het alleen nog maar de restanten zijn...
 kijk eens wat een mooi plaatje! 
En als ik dan in een kerk ben kijk ik overal en vooral omhoog.... en...ik blijf kijken. Franse landelijkheid tijdens ons avondwandelingetje... Onze gite had een reusachtige tuin met daarin wat dieren...
wat heb ik van hun genoten!! Isidore, onze lieve ezel... De weg naar Mont Saint Michel was zo'n 40 minuten lopen, voor onze kleine man is dat te ver. Maar gelukkig wilden deze paarden ons wel brengen! Een modderbad voor je voeten op het strand voor Mont Saint Michel, heerlijk om daarin weg te zakken... en daarna lekker zwemmen natuurlijk. Hihi..zien jullie die twee hoofdjes?? We kregen er geen genoeg van...van dit mooie plekje. sprookjesachtig mooi!

Dol op wol...

Afbeelding
Wat kun je toch veel doen met wol! Iedere keer als ik ermee werk bedenk ik mij dat weer. Dat heerlijke warme, koesterende gevoel dat wol mij geeft vind ik bij geen enkele andere vezel..kortom, ik ben dol op wol!

Tsja, en dan natuurlijk óók dol op schapen! Dit schaap kwam tijdens een wandeling in Normandië steeds naar ons toe. De rest van de kudde bleef op veilige afstand maar deze schoonheid wilde graag weten wat wij nou daar in zijn weide deden!

Prachtig daar bij Mont Saint Michel!
Bij Jeannet (klik) vond ik een leuk ideetje met gehaakte zonnebloemen. Hmmm, daar kan ik wel wat mee ;). En hoe heerlijk is het dan dat je als wolletjesmens jezelf in een wolwinkel of op een beurs nooit in kan houden...en dat er altijd wel een bolletje of wat in je tas verdwijnt! Want als je dan geel en bruin nodig hebt...dan ligt dat natuurlijk netjes op je te wachten!  Aan de slag dan maar...

Ik gebruikte een ander patroon wat ik weer vond op Annemarie's haakblog (klik).
En wisten jullie...zonn…

Gooien en smijten...

Afbeelding
Ik doe vaak en graag boodschappen, ben geen planner dus ik bekijk per dag wat het allemaal gaat worden. Dat bevalt goed en dus kom ik vaak in de supermarkt. En zo ook in Frankrijk waar wij twee heerlijke weken mochten logeren!! Wat mij al een tijdje in Nederland opviel en nu ook in de Franse hypermarché is dat er door mensen veel gegooid wordt met de boodschappen.  Er wordt iets uit het schap gepakt en huppekee in het mandje of de kar gedeponeerd, soms zelfs met een boogje...pats!   En dat zette mij in de rust van de zomervakantie aan het denken of eigenlijk aan het mijmeren. Want het is zeker niet mijn bedoeling om hier een belerend stukje te schrijven over hoe het zou moeten of wat goed of fout is.  Gewoon een mijmering, een overpeinzing want dat doe ik graag!! Wat voor reden kan ik bedenken voor het gooi- en smijtgedrag met voeding of kleding.  Ook de jongen die bij de AH broodjes staat in te pakken zie ik pakjes brood met een boogje in de krat gooien. Is het de overvloed? Hebbe…

Van Willy naar Pippi...

Afbeelding
Zo gaat dat dan in het inspirerende blogland! Net als Pippi kennen de meesten van jullie Willy waarschijnlijk wel.  Jullie weten wel...Willy (klik) met haar twee mooie blogs waar heel vaak leuke ideeën en tips te lezen zijn.   Van mooie bezienswaardigheden tot...Pippi Langkous!

Zo las ik op haar Hej Tjorven blog (klik) een blogje over de 'Pippitrui'. En even later zelfs een link met een patroon in het Nederlands...katoen óók nog eens in de aanbieding...tsja, dan is de verleiding wel erg groot toch? Zo groot dat ik 'm in ieder geval niet kon weerstaan! ;)
Twee maal drie is vier
Wiedewiedewiet en twee is zestien bolletjes katoen in mijn winkelmandje Vier min vijf is twee
Diedel doedel doe en de printer doet zijn best op het patroon Hai! Pippi Langkous en jullie snappen het wel...ik ben niet meer te stoppen...ik popel om te beginnen!

Pippi Langkous...ik was er als kind echt helemaal dol op. Wie niet? Mijn lange rode haar had ik al mee want oh ja...ik had als kind haar graag…

Bijenpraat...

Afbeelding
Het gaat niet goed met de bij...en zonder bijen kunnen en willen we niet! 

Bijen leveren met het bestuiven van bloemen een heel belangrijke bijdrage aan onze voedselketen. Vooral door het gebruik van pesticiden in de landbouw neemt het aantal bijenvolken in rap tempo af en ook de gezondheid van de bij loopt daardoor gevaar. Dit geldt voor zowel de honingbij als voor de wilde bij.
2012 was het jaar van de bij...
Via allerlei campagnes werden en worden nog steeds mensen opgeroepen om zich in te zetten voor de bij. Zo was/is er de mogelijkheid om voor een jaarlijks bedrag een bij te adopteren (klik) en is er een bijenstichting (klik) waar je donateur van kunt worden. Ook werden er hier in de buurt zakjes 'bijenbloemen mengsel' uitgedeeld aan een ieder die het hebben wilde. 'Strooi maar in een perkje of in je tuin...' werd er gezegd. De stad fleurt ervan op en de bijen zijn je dankbaar!

Maar ook in 2013 heeft de bij nog steeds extra aandacht nodig. En zo was er in …