Berichten

Berichten uit augustus, 2015 weergeven

Wat eten we vandaag?

Afbeelding
Lang lang geleden was er 's morgens op de radio een rubriek die zo heette...in de tijd dat ik nog naar de radio luisterde ;)
Maar de vraag is er nog steeds...elke dag! 
En oefff....vinden jullie het soms ook zo'n uitdaging om én iets gezonds én iets lekkers op tafel te toveren waar iedereen dan nog een beetje blij mee is ook!Zoveel mensen, zoveel smaken dus dat geeft hier nog weleens een punt van discussie ;)
Nu ben ik redelijk eigenwijs en volgens mijn gezinsleden ook zeker niet de makkelijkste als het om eten gaat want...ik vind eigenlijk dat wat ik zelf maak veel lekkerder is dan dat van de Appie Heijn kant en klaar, de Dominopizza en ja...zelfs van menig restaurant.
 Als ik buiten de deur eet denk ik tóch heel vaak...hmmm..dat kan ik beter!
Och..ik ben niet de enige hoor...Madelief (klik) vindt dat ook!
Nu ben ik al sinds jaar en dag vegetarisch en daar is de restaurantwereld in Nederland  nog niet zo op ingesteld...met alle respect...ze maken zich er meestal maar makke…

868 foto's...

Afbeelding
en nóg waren er veel momenten dat ik dacht.... 'ai, dat zou een mooi plaatje kunnen zijn' of 'waar kan ik hier stoppen voor een foto'???Ach...nu lijkt het net alsof ik ontevreden ben en nee, dat zou niet eerlijk zijn. Want wát heb ik genoten...twee volle weken in Engeland.

  Dit jaar geen 'douce France' maar het noorden van het Britse eiland. 

Als toch wel lichtelijk Francofiel moet ik eerlijk bekennen dat ik het 'joie de vivre' gevoel deze vakantie niet echt had.

 Jullie weten wel...dat gevoel wat je hebt als je door een oud Frans dorpje slentert, de Franse taal..een sierraad op zich, de geur uit de boulanger op elke hoek...

de mooie oude kerken waar je je dankbaarheid nóg intenser kunt voelen, de Franse zon die alles nog zoeter doet ruiken. 
Nu was dat laatste al een beetje moeilijk dit jaar want oeff...wat was het koud daar in het Lake District.

Slagregens en gierende wind kwamen voorbijen een middagtemperatuur van 13 graden werd gemeten!

 Het voor…

De blogdraad weer oppakken...

Afbeelding
Dat lijkt mij een goed plan! 
Nadat Stefanie (klik) ons weer trakteert op haar mooie verhalen en ook Josee (klik) ons weer laat meegenieten van haar gezellige schrijfsels begon het bij mij tóch ook weer te kriebelen.  Zo werkt dat blijkbaar in Blogland ;). 
Maar.....ik kan de draad niet eerder oppakken zonder even stil te staan  bij onze blogvriendin Balsemien (klik)

wat ben ik..net als vele anderen...ontzettend geschrokken van het bericht dat haar tijd hier op aarde blijkbaar klaar was.  Zomaar....ineens...zó onverwachts...zó verdrietig...
Naast een gezellige en trouwe blogster heb ik haar leren kennen als een warme vrouw  die oog en oor had voor de wereld om haar heen. Ze reageerde graag op mijn blogjes en als ze vond dat het misschien  iets te persoonlijk was dan mailde zij mij.  Onze trouwdag was ook haar trouwdag...als eerste feliciteerde zij  mij dit jaar in de vroege morgen van 17 mei.
Zó attent...zó warm...
Ze heeft een mooi plekje in mijn hart achtergelaten en daar ben ik da…